

Η αλλαγή με σύνθετη ονομασία “Αριστοτέλους του Σταγειρίτου” προτείνεται, καθότι υπάρχει κι άλλη Αριστοτέλους στο Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, ενώ η Αιγινήτου είναι μοναδική.
Σημειώνουμε ότι ο κεντρικός δρόμος που περνά έξω από τον χώρο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας , ονομάζεται Ελευθερίου Βενιζέλου .ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
σημασίας» Επομένως, η απόδοση τιμής σε πρόσωπα ή ιστορικά γεγονότα δέον να απηχεί την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των δημοτών, ούτως ώστε να μην εγείρονται αμφισβητήσεις και να καθίσταται ευχερής η αποδοχή της ενέργειας της δημοτικής αρχής.
Επίσης συνιστάται για λόγους ομοιομορφίας και κυρίως χρηστικότητας, η αρίθμηση των οδών να γίνεται με αύξουσα αριθμητική σειρά από ανατολή προς δύση και από βορρά προς νότο, με τους ζυγούς αριθμούς να βρίσκονται στην δεξιά πλευρά του δρόμου. Εξάλλου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με έγγραφό της προς το Υπουργείο Εσωτερικών, εν όψει της επικείμενης Γενικής Απογραφής Κτηρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών, για την διευκόλυνση και την πληρότητα του έργου της αιτείται όπως «οι Δήμοι της Χώρας να προβούν το συντομότερο δυνατό στην ονοματοθεσία των οδών – πλατειών και στην αρίθμηση των οικοδομών στους οικισμούς που κατά την κρίση των αρμοδίων Τεχνικών Υπηρεσιών έχουν κανονική ρυμοτομία και στους οποίους υπάρχει έλλειψη (μερική ή ολική) των ανωτέρω στοιχείων»
Η τελική απόφαση της ονοματοδοσίας βέβαια ανήκει στο Δημ. Συμβούλιο σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία , αλλά καλό είναι να υπάρξει και μια επίσημη πρόταση από την ΕΜΥ . Στο παρελθόν η πρόταση αυτή έχει διατυπωθεί πολλές φορές στις μετεωρολογικές συσκέψεις των Διευθυντών της ΕΜΥ , αλλά δεν έχει γίνει καμιά επίσημη ενέργεια από την υπηρεσία μας.
Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.
If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.
