TOP STORIES TOP VIDEOS Web TV Αρθρογραφια Κοινωνία Προγνώσεις

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης από 8 Φεβρουαρίου 2021 με έντονα φαινόμενα δυτικά και βόρεια

Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο το χαρακτηριστικό του καιρού να ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες που βρίσκονται σε επίπεδα κατα 10 βαθμούς πάνω απο τα κανονικά ,  όμως κυριότερο στοιχείο του καιρού των επομένων ημερών είναι η επιδείνωση από τα δυτικά με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας

Την ερχόμενη εβδομάδα με τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας για τα οποία θα μιλήσουμε ευθύς αμέσως,  η θερμοκρασία θα πέσει όχι όμως σημαντικά και έτσι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τα καονικά . Στο τέλος της εβδομάδος κάτι πάει να αλλάξει σπό τα Βόρεια της Ευρώπης αλλά γιαυτό θα μιλήσουμε τις ημέρες που θα ακολουθήσουν

Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσαε από το μεσημέρι του Σαββάτου έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στο οποίο επισημαίνεται η μεταβολή του καιρού από τα δυτικά  και βαθμιαία στα βορειοανατολικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις νότιους ανέμους τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις.

Θα πρέπει να επισημανθεί οτι τη Δευτέρα θα επηρεαστούν από τις προμεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαια η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα και από τις μεσημβρινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και σταδιακά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Όλα αυτά φαίνονται ξεκάθαρα στο παραπάνω βίντεο , και σημειώνουμε επίσης  οτι την Τρίτη από αργά το απόγευμα από ένα νέο “κύμα” θα επηρεαστουν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και από τις βραδινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (10-02-2021) τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς η Θράκη.

Δείτε και το βίντεο με την ωριαία πρόγνωση υετού έως και μτην ερχόμενη Τρίτη

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού. Περισσότερα δεδομένα για εξέλιξη του καιρού θα προστίθενται και στα τακτικά δελτία της ΕΜΥ τα οποία ανανεώνονται ανά 6ωρο. Μη ξεχνάτε οτι στα τακτικά δελτία πρόγνωσης καιρού 2 ημερών υπάρχει και ειδική ενότητα στο πρώτο μέρος της πρόγνωσης με την επικεφαλίδα “Γενικά Χαρακτηριστικά – Προειδοποιήσεις ”

Θοδωρής Ν. Κολυδας

Visited 7 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *