TOP STORIES TOP VIDEOS Web TV Αρθρογραφια Προγνώσεις

Η πρόγνωση του καιρού από Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

H Πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας σε ένα μονόλεπτο βίντεο 

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

H Αναλυτική Πρόγνωση του καιρού σήμερα 

Σήμερα Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Τριήμερο σε Αττική-Θεσσαλονίκη

Ενδιαφέροντα Θέματα

Οι Βίκινγκς βρίσκονταν στον Βόρειο Καναδά πριν από 1.000 χρόνια

Σήμερα μέσω της επιστήμης αποδεικνύεται ότι στο L’Anse aux Meadows του Κανδά , οι Βίκινγκς κατασκεύασαν κατοικίες και εργαστήρια ξυλείας και άφησαν πίσω τους τρόφιμα, εργαλεία και κομμάτια οικοδομικού υλικού τα οποία ανέλυσαν οι επιστήμονες. Πότε ακριβώς ήταν όμως εκεί;

Η πιο πρόσφατη απάντηση προέρχεται από τον Ήλιο και την ηλεκτρομαγνητική του σχέση με τη Γη. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη λογοτεχνία και την ιστορία -όπως τις ιστορίες του Vinland από το Σκανδιναβικά Έπος- και από χρονολόγηση με ραδιενεργό άνθρακα των θραυσμάτων ξύλου και των οστών, οι ερευνητές αρχικά υπολόγισαν ότι οι Βίκινγκς ήταν επισκέπτες ή έποικοι στο L’Anse aux Meadows μεταξύ 970 και 1030.

Περισσότερα εδώ 

Visited 1 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *