TOP STORIES TOP VIDEOS Web TV Αρθρογραφια Προγνώσεις

Η πενθήμερη πρόγνωση του καιρού από 1η Απριλίου 2021 (Video)

Το στίγμα του καιρού

Γενικά βελτιωμένος καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας το επόμενο τριήμερο με άνοδο της θερμοκρασίας. Θα έχουμε τοπικά φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια κυρίως την Κυριακή

H Πρόγνωση του καιρού σήμερα 

Σήμερα Πέμπτη στο Αιγαίο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στις Κυκλάδες μέχρι τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη μέχρι νωρίς το απόγευμα.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές  νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το επόμενο πενθήμερο σε βίντεο

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

• Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο στα δυτικά και τα βόρεια . Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός
• Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κατά 3 με 4 βαθμούς και ως προς τις μέγιστες αλλά και τις ελάχιστες θερμοκρασίες
• Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στα 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο 6 με 7 μποφόρ.


Επιστημονικά άρθρα 

-111 °C : Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει παρατηρηθεί ποτέ στην ατμόσφαιρα της Γης

Πρόσφατη μελέτη που διήρκεσε 3 περίπου χρόνια δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της AGU από τον Δρ Simon Proud, ερευνητή στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Κέντρου Παρατήρησης της Γης,  ο οποίος διαπίστωσε ότι μια ιδιαίτερα έντονη καταιγίδα στον Ειρηνικό προκάλεσε ένα νέο ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα της Γης με -111° C (-168 ° F) 

Περισσότερα εδώ 

Visited 3 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *