TOP STORIES Web TV Αρθρογραφια Κοινωνία Προγνώσεις

Αξιοποίηση του Κέντρου Υγείας “Κωνσταντίνου Πρίφτη” στην Κερατέα

Άμεσα θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε μίνι νοσοκομείο το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης – Αποθεραπείας στην Κερατέα (δωρεά του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Πρίφτη) το οποίο παραμένει αναξιοποίητο υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Βάιος Σύρρος . Ο γνωστός δημοσιογράφος ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής , με ανάρτησή του στο Facebook υποστηρίζει  οτι πολύ εύκολα το κέντρο αυτό θα μπορούσε να παρέχει ενδιάμεση ιατρική βαθμίδα μεταξύ Κέντρου Υγείας και Νοσοκομείου,  προσφέροντας την δυνατότητα παροχής ιατρικών εξετάσεων από όλες τις ειδικότητες . Μόνο σε περίπτωση νοσηλείας θα χρειαζόταν πλέον η μετακίνηση των πολιτών της περιοχής στα κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να αποσυμφορίζονται οι μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες και να δοθεί μια ανάσα στο ΕΚΑΒ.

Αναβαθμίστε σε μίνι νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης – Αποθεραπείας στην Κερατέα. Κόστισε μια ντουζίνα…

Δημοσιεύτηκε από Βάιος Σύρρος στις Σάββατο, 11 Απριλίου 2020

Υπενθυμίζουμε οτι το κέντρο αυτό διαθέτει μαγνητικό τομογράφο (ο μοναδικός  σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική, ανενεργός)  άρτια εξοπλισμένο ακτινολογικό τμήμα (ανενεργό )  , υπερσύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο τμήμα αποκατάστασης – αποθεραπείας ατόμων με αναπηρία – τροχαίων ή άλλων ατυχημάτων.

Το κέντρο Υγείας διαθέτει από τα ελάχιστα στην Αττική ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας – κορυφαία σε σχέση με άλλα ιδιωτικά εξειδικευμένα κέντρα που λειτουργούν στη χώρα και πισίνα ειδικών προδιαγραφών για την αποθεραπεία – αποκατάσταση η οποία ποτέ δεν λειτούργησε.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι είναι οτι το κέντρο έχει το στρατηγικό πλεονέκτημα ότι βρίσκεται στο κέντρο της Ανατολικής Αττικής ανάμεσα σε Σούνιο – Λαύριο, Καλύβια – Λαγονήσι, Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη, περιοχές που διαθέτουν Κέντρο Υγείας.

Μια υπουργική υπογραφή -υποστηρίζει ο δημοσιογράφος – θα χρειαζόταν μόνο,  και προσλήψεις ειδικοτήτων που ήδη έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται λόγω της εθνικής υπερπροσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας για να αναβαθμιστεί το εν λόγω Κέντρο.

Για την ιστορία αναφέρουμε οτι οι διαδικασίες για την κατασκευή του είχαν ξεκινήσει από το 1993 και μετά από μία σειρά άγονων διαγωνισμών, τον Απρίλιο του 2005 ο κ. Πρίφτης εξέφρασε το ενδιαφέρον του να αναλάβει τα έξοδα κατασκευής του Κέντρου και η ΑΕΜΥ ΑΕτην εποπτεία της εύρυθμης λειτουργίας και τον εξοπλισμό, ενώ το υπουργείο ανέλαβε την στελέχωσή του με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Το 2006 ξεκίνησε η ανέγερση και μέχρι το Μάρτιο του 2009 αποπερατώθηκε . Το Κέντρο τέθηκε σε λειτουργία μετά από δύο χρόνια, αλλά με σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Μετά από έναν αγώνα δρόμου και μία σειρά διαβουλεύσεων, του κ. Πρίφτη, της Δημοτικής Αρχής και της ΑΕΜΥ ΑΕ με το Υπ. Υγείας έγινε κατορθωτό να στελεχωθεί το 2011 με μόλις 8 άτομα.

Υποστηρίζοντας πάντα τις καλές προκτικές δεν μένει παρά να ευχηθούμε ευόδωση των προσπαθειών του καλού φίλου δημοσιογράφου και των κατοίκων της περιοχής  . Θα είναι για το καλό όλων η αναβάθμιση του Κέντρου Κλείνουμε παραθέτοντας το βίντεο από τα εγκαίνια του Κέντρου το 2011.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

 

 

Visited 31 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *