TOP STORIES TOP VIDEOS Αρθρογραφια Κοινωνία

Η κατάρρευση της γέφυρας Tay Rail Bridge στη Σκωτία με πάνω από 60 νεκρούς- 28 Δεκεμβρίου 1879.

Tην Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 1879 συνέβη η καταστροφή της γέφυρας Tay κατά τη διάρκεια μιας βίαιης καταιγίδας στη Σκωτία. Η γέφυρα Tay Rail Bridge κατέρρευσε  σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες,  πάνω απο 60 άτομα , που επέβαιναν σε ένα τρένο των γραμμών North British Railway (NBR) στη γραμμή του Εδιμβούργου προς το Aberdeen από το Burntisland με τελικό προορισμό το Dundee.  

Η γέφυρα χρησιμοποιούσε δικτυωτές δοκούς που στηρίζονταν σε σιδερένιες κολώνες από χυτοσίδηρο και σφυρήλατο σίδερο με σταυρωτά στηρίγματα.  Ο σχεδιαστής της γέφυρα Bouch είχε ζητήσει συμβουλές από ειδικούς σχετικά με τη επίδραση του ανέμου όταν σχεδίαζε τη σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από το Firth of Forth.  Παρά τα αποτελέσματα των μελετών , στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχε λάβει υπόψιν του την φόρτιση του ανέμου στο σχεδιασμό της γέφυρας Tay. Υπήρχαν και άλλα ελαττώματα στον λεπτομερή σχεδιασμό, στη συντήρηση και στον ποιοτικό έλεγχο .

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Το βράδυ της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου 1879, μια σφοδρή καταιγίδα με εντάσεις ανέμου 10 έως 11 της κλίμακας μποφόρ έπνεε ουσιαστικά σε ορθή γωνία προς τη γέφυρα.

Μάρτυρες ανέφερα ότι η καταιγίδα ήταν τόσο σφοδρή όσο οποιαδήποτε άλλη που είχαν δει στα 20-30 χρόνια που ζούσαν στην περιοχή και πολλοί την αποκάλεσαν «τυφώνα»  Η ταχύτητα του ανέμου μετρήθηκε στη Γλασκώβη έφτανε τα 71 mph (114 km/h, 32 m/s) . Μεγαλύτερες ταχύτητες ανέμου καταγράφηκαν σε μικρότερα χρονικά διαστήματα , ενώ μια σύγχρονη ερμηνεία των διαθέσιμων πληροφοριών υποδηλώνει ότι οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 80 mph (129 km/h, 36 m/s). Η χρήση της γέφυρας Tay Rail περιοριζόταν σε ένα τρένο τη φορά .

Στις 7:13 μ.μ. ένα επιβατικό τρένο των γραμμών North British Railway (NBR) από το Burntisland (αποτελούμενο από μια ατμομηχανή , πέντε βαγόνια επιβατών, και ένα βαγόνι φορτωτική  επιβράδυνε για να κατευθυνθεί στο νότιο άκρο της γέφυρας, στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τη γέφυρα, ανεβάζοντας ταχύτητα.  Κατά τη διάρκεια της έρευνας ακούστηκε μαρτυρία ότι ο άνεμος έσπρωχνε τις φλάντζες του τροχού σε επαφή με τη ράγα κίνησης. Ο Τζον Μπλακ, ένας επιβάτης στο προηγούμενο τρένο που διέσχισε τη γέφυρα, εξήγησε ότι τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που προστατεύουν από τον εκτροχιασμό ήταν ελαφρώς ψηλότερα και στο εσωτερικό των σιδηροτροχιών. Οι σπινθήρες συνεχίστηκαν για όχι περισσότερο από τρία λεπτά, οπότε το τρένο βρισκόταν στις ψηλές δοκούς. Σε εκείνο το σημείο «υπήρξε μια ξαφνική φωτεινή λάμψη φωτός, και σε μια στιγμή έγινε απόλυτο σκοτάδι, τα πίσω φανάρια του τρένου, οι σπινθήρες και η λάμψη του φωτός όλα … εξαφανίστηκαν την ίδια στιγμή».

Όχι μόνο το τρένο βρέθηκε στο ποτάμι, αλλά και οι ψηλές δοκοί και μεγάλο μέρος της σιδερένιας κατασκευής των δοκών στήριξης τους, προς το νότιο τμήμα 5 ανοιγμάτων κατέρευσαν . Δεν υπήρξαν επιζώντες, και  ανασύρθηκαν μόνο 46 πτώματα από τα 59 γνωστά θύματα.

Πενήντα έξι εισιτήρια για το Νταντί είχαν συλλεχθεί από τους επιβάτες του τρένου πριν περάσουν τη γέφυρα. Επιτρέποντας στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, εισιτήρια για άλλους προορισμούς και για τους υπαλλήλους των σιδηροδρόμων, πιστεύεται ότι επέβαιναν στο τρένο 74 ή 75 άτομα.

Όλη η ιστορία ξεδιπλώνεται στο βίντεο που ακολουθεί.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Έχει προταθεί ότι δεν υπήρξαν άγνωστα θύματα και ότι ο υψηλότερος αριθμός των 75 προέρχεται από διπλή καταμέτρηση όπως ανέφερε μια πρώιμη αναφορά εφημερίδας στην Dundee Courier, αλλά η έρευνα δεν πήρε υπόψιν τα στοιχεία των θυμάτων από τον Τύπο. Έλαβε ένορκες αποδείξεις και έκανε τους δικούς της υπολογισμούς.

Περισσότερα για το δυστύχημα εδώ .

Visited 75 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *