Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (02-06-2023), στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, από βαρομετρικό χαμηλό που κινείται νότια της Κρήτης προς την Κύπρο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
Ύψη 24ωρου υετού έως Παρασκευή 12:00 UTC
Ύψη 24ωρου υετού έως Σάββατο 00:00 UTC
Όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (02-06-2023) και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα όπου θα παρουσιάσουν ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό διακρίνεται και στο παρακάτω video που ακολουθεί.
Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.
If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.
Σημειώνουμε ότι αν και τα ύψη βροχής δεν είναι μεγάλα δεν αποκλείεται να έχουν μεγάλη ραγδαιότητα . Ο δείκτης EFI (Extreme Forecast Index) δείχνει υψηλότερες τιμές από τις αντίστοιχες που σας είχαμε παρουσιάσει με τα μεσημεριανά δεδομένα σε σχετικό Tweet . Οι τιμές τώρα φτάνουν και το 0.8
Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού. Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ, θα επικαιροποιούνται όποτε κριθεί αναγκαίο και τουλάχιστον 2 φορές το 24ωρο.
Θοδωρής Κολυδάς
Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού κέντρου ΕΜΥ