TOP STORIES Αρθρογραφια Κοινωνία Προγνώσεις

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Carmel πάνω από την Ελλάδα

Από το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως από το πρωί του Σαββάτου ξεκινά η κακοκαιρία στη χώρα μας , καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες που υπάρχουν στην Ανατολική Ευρώπη κινούνται προς την περιοχή μας . Στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί,  μπορείτε να παρακολουθήσετε την ψυχρή -αλλά σχετικά σύντομη – εισβολή των αερίων μαζών

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση κυρίως στα βόρεια , αλλά εκεί το πέρασμα του χιονιά θα είναι σύντομο . Βέβαια στην αρχή της ψυχρής εισβολής οι χιονοπτώσεις θα είναι πολλές στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  και βαθμιαία θα επεκταθούν νοτιότερα.

  • «Το ξεκίνημα του χιονιά» – Σάββατο 00:00 UTC

Ακολουθεί ο  δείκτης επικινδυνότητας των ποσοτήτων υετού ( κατ’ επέκταση και των χιονοπτώσεων)  με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να εντοπίζονται κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές του Κεντρικού και του Νότιου Αιγαίου .

  • Extreme Forecast Index (EFI) που αφορά τα ύψη βροχής

Τα ύψη υετού παρουσιάζονξται ευκρινέστερα και με τον συνολικό υετό ανά 12ωρο υετού για το Σάββατο,  στους δύο χάρτες που ακολουθούν .Ο πρώτος χάρτης αναφέρεται στο χρονικό διάστημα μέχρι το μεσημέρι και ο επόμενος μέχρι και τις βραδινές ώρες του Σαββάτου .

  • Ta ύψη υετού στα δύο δωδεκάωρα του Σαββάτου

Τα ύψη χιονιού θα είναι περισσότερα στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας στην Ανατολική Στερεά στην Εύβοια την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης

  • Τα ύψη χιονιού ανά 6ωρο

Αξίζει να σημειώσουμε ότι θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοαντολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο , κάτι όμως πολύ σύνηθες για τα Ελληνικά δεδομένα σε περιπτώσεις  ανάλογων κακοκαιριών . Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον υετό , τους ανέμους αλλά και την διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο για το επόμενο διήμερο ανά ώρα για πληρέστερη ενημέρωσή σας

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Κλείνοντας , να σας υπενθυμίσω να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας  . Όσοι σκοπεύετε να επισκευτείτε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο εύχομαι να χαρείτε το χιόνι και να είστε προσεκτικοί στην οδήγηση,  αφήνοντας πάντα ανοιχτή τη ΛΕΑ .

Χρόνια πολλά & Καλές γιορτές

Visited 4 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *