TOP STORIES Αρθρογραφια Κοινωνία

H πρόγνωση για την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Βοριάδες και λίγες βροχές και χιόνια έως την Παρασκευή. Καιρός “χιονιάς το Σαββατοκύριακο

O καιρός τώρα 

H Πρόγνωση του καιρού σήμερα

Σήμερα Πέμπτη στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι στo Aιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Τοπικές  Προγνώσεις 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 

Όταν οι δορυφόροι πιστοποιούν τις επίγειες μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης πριν από λίγο καιρό δημιούργησε την υπηρεσία JAXA Climate Rainfall Watch για την παρακολούθηση των ακραίων καιρικών συνθηκών και του κλίματος σε όλο τον κόσμο . Στην κακοκαιρία μεταξύ 9 και 11 Δεκεμβρίου 2021 από τους δορυφόρους μετρήθηκαν πάνω από 300 mm βροχής  πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα και έτσι έμεσα οι δορυφόροι “πιστοποίησαν” τις επίγειες μετρήσεις ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

Visited 5 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *