TOP STORIES TOP VIDEOS Αρθρογραφια

Η πρόγνωση από 8 Δεκεμβρίου 2021

O καιρός τώρα H Πρόγνωση του καιρού σήμερα

Σήμερα Τετάρτη στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά τις απογευματινές θα υπάρχουν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί νωρίς το πρωί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικά θέματα 

Τα Νικολοβάρβαρα στην Παράδοση την Θρησκεία και την Επιστήμη

Ο καιρός και οι καλλιέργειες σε όλους τους τόπους της Ελλάδας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου έχουν προσκολληθεί στην Ημέρα της Αγίας Βαρβάρας αλλά και των εορτών των δύο άλλων εορτών που ακολουθούν του Αγίου Σάββα και του Αγίου Νικολάου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8η Δεκεμβρίου 1966 & 1969 -Ημέρα διπλού πένθους για τα Χανιά

Η 8η Δεκεμβρίου είναι ημέρα διπλού πένθους για τα Χανιά. Στις 8/12/1966 μετά από θύελλα στο Μυρτώο Πέλαγος προκλήθηκε η βύθιση του πλοίου «Ηράκλειον» με 240 νεκρούς ενώ 3 χρόνια αργότερα το 1969 αεροπλάνο της Ολυμπιακής κατέπεσε λόγω ισχυρής καταιγίδας στην Κερατέα με 90 νεκρούς. Δυστυχώς η χώρα μας έχει πλούσια ιστορία σε ναυάγια. Πότε από τραγικά ανθρώπινα λάθη και πότε από ατυχία έχουμε θρηνήσει εκατοντάδες θύματα τις τελευταίες δεκαετίες.

Τοπικές Προγνώσεις 

H Πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας σε Ελλάδα και Κύπρο σε ένα μονόλεπτο βίντεο 

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Visited 5 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *