TOP STORIES TOP VIDEOS Αρθρογραφια Προγνώσεις

Η πενθήμερη πρόγνωση του καιρού από 15 Οκτωβρίου 2021

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Βαθμιαία βελτίωση από το Σάββατο

Το στίγμα του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

H Πρόγνωση του καιρού σήμερα

Σήμερα Παρασκευή στα βόρεια προβλέπονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ισχυρούς ανέμους. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και αργότερα στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν στα δυτικά βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 24 Κελσίου.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό – Προοπτική

Τρία είναι τα βασικά κύματα (διαταραχές) που θα επηρεάσουν την χώρα μας και τα οποία έχουμε οριοθετήσει στην δορυφορική εικόνα της 13//2200  Το πρώτο κύμα αφορά τις περιοχές της βόρειας Ελλάδος ανατολικά της Θεσσαλονίκης και καταλήγει μέχρι τα Δωδεκάνησα το οποίο θα διαχωριστεί σε   δύο υποπεριοχές. Το δεύτερο κύμα στη δορυφορική βρίσκεται ΝΔ της Πελοποννήσου και θα κινηθεί Α-ΒΑ ακολουθώντας την πορεία που έχουμε σημειώσει στον χάρτη, Αυτή η διαταραχή θα επηρεάσει την Αττική λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και πριν τα ξημερώματα της Παρασκευής και ακολούθως την Κεντρική και Νότια Εύβοια. Η βόρεια Εύβοια θα επηρεαστεί σε μικρότερο βαθμό , αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει λόγω των γνωστών προβλημάτων με τις πυρκαγιές . Η τρίτη διαταραχή θα ακολουθήσει την πορεία που έχουμε σημειώσει, θα ενσωματωθεί με την δεύτερη και θα ακολουθήσει και μέχρι το βράδυ θα επηρεάζει τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο

Οι μέγιστες και οι ελάχιστες θερμοκρασίες χθές 

Visited 3 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *