TOP STORIES Αρθρογραφια Κοινωνία

Τα πιστοποιητικά καιρικών συνθηκών από την ΕΜΥ

Η ΕΜΥ εκδίδει καθημερινά μεγάλο αριθμό προγνώσεων για τον καιρό (τακτικά δελτία καιρού και ναυτιλίας, έκτακτα δελτία επικινδύνων καιρικών φαινομένων, προγνώσεις για την αεροναυτιλία κλπ) που παρέχονται δωρεάν στο κοινό και ανακοινώνονται στον ιστότοπό της. Παράγει επίσης και πλήθος άλλων προϊόντων (πιστοποιητικά καιρικών καταστάσεων, πρωτογενή μετεωρολογικά δεδομένα, επεξεργασμένα μετεωρολογικά δεδομένα, μετεωρολογικούς χάρτες κλπ) τα οποία χορηγούνται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων και με την καταβολή αντιτίμου που καθορίζεται από την ΚΥΑ με Φ.900/ΑΔ.6345/Σ.1727/25-1-17 Φ131 Β. Από την καταβολή αντιτίμου εξαιρούνται εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και Φορείς του Δημόσιου Τομέα.

Τα πιστοποιητικά καιρικών συνθηκών που εκδίδει η ΕΜΥ χρησιμοποιούνται σε ασφαλιστικές ετιαρείες δικαστήρια και αλλού , ειδικά σε περιπτώσεις που έχετε κάνει ασφάλιση από φυσικές καταστροφές . Δηλαδή αν για παράδειγμα το αυτοκίνητό σας υποστεί ζημιά από χαλαζόπτωση, μπορείτε να καταχωρίσετε το αίτημα στην ΕΜΥ , να πληρώσετε και να λάβετε το πιστοποιητικό προκειμένου να αποζημιωθείτε από την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρείας με την οποία έχετε συνάψει συμβόλαιο.

Ειδικότερα, εκδίδεται:  Πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών για μια ή περισσότερες περιοχές και για μια ή περισσότερες μετεωρολογικές παραμέτρους– Πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών κατά μήκος μιας αεροπορικής διαδρομής – Πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών που αναφέρεται σε αεροπορικό ατύχημα ή ζημιές αεροσκαφών που έγιναν στο FIR Αθηνών

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η ΕΜΥ τονίζει ότι η αίτηση για καταστροφές από το χαλάζι μπορεί να γίνει με ένα απλό e-mail στο chalazi.sales@hnms.gr.

Δείτε εδώ παράδειγμα:

Παρακαλώ να μου αποστείλετε πιστοποιητικό για χαλάζι στην περιοχή … στις (ημερομηνία) και ώρες (π.χ. μεσημεριανές). Για όλα τα υπόλοιπα πιστοποιητικά και μετεωρολογικά δεδομένα στέλνετε e-mail στο sales@hnms.gr ή στο φαξ 210-9649646. Ακόμη, επισημαίνεται ότι η πληρωμή για το πιστοποιητικό πραγματοποιείται αφού σας σταλεί ο Αριθμός Πρωτοκόλλου και το ποσό πληρωμής. Δείτε αναλυτικά τον τιμοκατάλογο των πιστοποιητικών.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ -ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  1. Τι είδους προϊόντα και υπηρεσίες είναι διαθέσιμα;
  2. Πώς υποβάλλω αίτηση για προϊόντα ή υπηρεσίες;
  3. Πώς θα ενημερωθώ για την πορεία της αίτησης μου;
  4. Πού και πώς θα καταβάλω στην Ε.Μ.Υ. το ποσό για τα προϊόντα που ζήτησα;
  5. Πώς θα παραλάβω τα προϊόντα που ζήτησα;
  6. Εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων του ν. 4305/2014 για την αρχή της ανοικτής διάθεσης και περαιτέρω χρήσης εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα στα σύνολα εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων που βρίσκονται στην κατοχή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και εμπίπτουν στη δημόσια αποστολή της.

Υποδείγματα Αιτήσεων

Για χαλάζι

Για τις υπόλοιπες μετεωρολογικές παραμέτρους

Για Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Για Θαλάσσιες Διαδρομές

 

Visited 120 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *