TOP STORIES TOP VIDEOS Αρθρογραφια Περιβάλλον & Ενέργεια

Ένα ωραίο μετέωρο στις Κανάριες Νήσους

Ο φωτογράφος Uli Fehr σε ανάρτησή του στο Facebook και στο Instagram αναφέρει οτι στις 10 Μαρτίου 2021, βρισκόταν στις Καναριες Νήσους, σε υψόμετρο 2200 μέτρων . Στις 1:57 π.μ. ο ουρανός ήταν σχεδόν ανέφελος και έστησε την κάμερά του κοιτώντας προς την Τενερίφη και το ηφαίστειο Teide. Την κάμερα την άφησε ανοιχτή για να έχει το πρωί έτοιμο ένα time lapse. Το πρωί όταν παρατήρησε τις εικόνες εμφανίστηκε μια πράσινη ακτίνα που φώτιζε τα σύννεφα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uli Fehr (@fehrpics)

Ήταν ένα μετέωρο που έπιασε ο φακός από την βροχή διαττόντων αστέρων πιθανότατα των Virginids. Το πράσινο χρώμα στην ουρά πιθανόν να οφείλεται στη παρουσία νικελίου μέσα στο μετέωρο.

https://www.facebook.com/ulifehr/posts/3721258714594224

Δείτε το σχετικό βίντεο που παρουσιάζει αυτόν τον κοινό κατά τα άλλα μετεωρίτη σιδήρου-νικελίου που προκαλεί την έντονη πρασινωπή λάμψη από το εξωτερικό στρώμα που εξατμίζεται ενώ ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα. Η κύρια εικόνα που ελήφθη από το timelapse είναι μια ελαφρώς περικομμένη λήψη ενός καρέ με Sony A7rIII και Samyang 1.2 / 85 σε έκθεση f 1.8 – 6s με ISO 4000. Λόγω της πνοής ανέμου Calima (με σκόνη από την έρημο της Σαχάρας, που διοχετεύονταν στα Κανάρια Νησιά ) το θέαμα δεν ήταν το καλύτερο πλησίον του ορίζοντα, αλλά περιλαμβάνει την περιοχή Αντάρες να υψώνεται ακριβώς στα δεξιά του μετεωρίτη.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

 

 

Visited 10 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *