TOP STORIES TOP VIDEOS Αρθρογραφια Προγνώσεις

Πενθήμερη πρόγνωση για 23 Μαρτίου 2021-Video

Το στίγμα του καιρού

Βροχές και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά κυρίως στα Βόρεια , τα Ανατολικά και τα νότια Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά την Πέμπτη και οι άνεμοι θα είναι βοριάδες 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ

Ειδική πρόγνωση καιρού Λάρισας-Θεσσαλίας


H Πρόγνωση του καιρού σήμερα 

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, πιθανώς κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το επόμενο πενθήμερο σε βίντεο

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

• Βροχές και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά κυρίως στα Βόρεια , τα Ανατολικά και τα νότια
• Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση την Πέμπτη
• Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ


Επιστημονικά Άρθρα 

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματός μας για τους ωκεανούς  είχαμε τονίσει ιδιαίτερα την μεγάλη θερμοχωριτικότητα του νερού όπου για να ανέβει η θερμοκρασία του κατά ένα βαθμό Κελσίου χρειάζονται 324 χρόνια , ενω στην ατμόσφαιρα μόνο 116 μέρες. Αναδείξαμε επίσης και το γεγονός οτι οι ωκεανοί αποτελούν ρυθμιστές του κλίματος, λόγω του ότι είναι καταβόθρες αλλά και πηγές του CO2.

Τα ωκεάνια ρεύματα

Σήμερα θα εξετάσουμε τα τα ωκεάνια ρεύματα, τα οποία αποτελούν σημαντικά στοιχεία του κλιματικού συστήματος. Ως αποτέλεσμα της διαφορετικής θέρμανσης, όπου ο ισημερινός είναι θερμότερος από τους πόλους της Γης, τα ρεύματα μεταφοράς στους ωκεανούς και στην ατμόσφαιρα μετακινούν τη θερμική ενέργεια προς τους πόλους. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας και της θερμοαλατικής κυκλοφορίας στους ωκεανούς.   

Περισσότερα εδώ 

Visited 13 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *