Προγνώσεις

Η επικαιροποίηση του έκτακτου Δελτίου και οι Δείκτες Επικινδυνότητας

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της 16ης Σεπτεμβρίου 2020 με αριθμό 4 επικαιροποιείται με βάση τα νεότερα στοιχεία ως εξής :

1. Την Παρασκευή (18-09-2020) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου – από την Λευκάδα και νοτιότερα – την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα – κυρίως την κεντρική – και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα  ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά  διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.

Παρατίθεται ο δείκτης EFI (Extreme Forecast Index) για τις περιοχές που θα δεχτούν μεγάλα ύψη βροχής την Παρασκευή

2. Το Σάββατο (19-09-2020) θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα  φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

Παρατίθεται ο δείκτης EFI (Extreme Forecast Index) για τις περιοχές που θα δεχτούν μεγάλα ύψη βροχής το Σάββατο

3. Την Κυριακή (20-09-2020) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.

Παρατίθεται ο δείκτης EFI (Extreme Forecast Index) για τις περιοχές που θα δεχτούν μεγάλα ύψη βροχής την Κυριακή

Σε βίντεο παρουσιάζουμε τα ύψη βροχοπτώσεων και τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο ανά 6ωρο μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής

Τηρείτε τις οδηγίες της ΓΓΠΠ

Θοδωρής Ν. Κολυδάς

Leave a Reply

Your email address will not be published.