Προγνώσεις

Συνέχεια ενημέρωσης για την κακοκαιρία -17 Σεπτ 2020

Απο το μεσημέρι της Πέμπτης έχει ξεκινήσει η κακοκαιρία να επηρεάζει τη δυτική Ελλάδα με κυριότερο στοιχείο προς το παρόν τους πολύ θυελλάδεις ανέμους 9 και τοπικά εντάσεως θύελλας 10 μποφώρ , ενώ τα εκτιμώμενα ύψη κύματος φτάνουν ανοιχτά του Ιονίου τα 5 με 7 μέτρα.

Αύριο που θα γυρίσει ο καιρός σε Μαίστρο θα έχουμε παερίπου ανάλογα ύψη κύματος , αλλά πλέον κοντά σε ακτές . Προσοχή σε σκάφη και κυρίως ανθρώπους !!!

Το σύστημα έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός Μεσογειακού Κυκλώνα και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης το κέντρο του είχε φτάσει τα 995 hPa με τάση να πέσει περισσότερο προς το βράδυ

Το εκτιμώμενο κέντρο αργά το βράδυ της Πέμπτης προβλέπετια να είνια τα 989 hPa

H πορεία του αλλάζει συνεχώς και φαίνεται (συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες ) οτι το κέντρο του δεν μπορεί να περάσει από την Πελοπόννησο και να κινηθεί ανατολικότερα. Για υτό το λόγο  “προτιμά” να παραμείνει στα νερά του Ιονίου τα οποία το τροφοδοτούν με υγρασία και ενέργεια

Η εκτιμώμενη κίνηση του συστήματος με βάση τα τελευταία δεδομένα

Ασφαλείς προβλέψεις μπορούμε να έχουμε στον χρονικό ορίζοντα 36 ωρών  και κάθε τόσο από την ΕΜΥ θα δίνουμε νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού τόσο στην πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς όσο και στους πολίτες . Με τόπσες εναλλαγές θεωρούμε οτι είναι καλύτερο να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας .  Ετσι , στην εξέλιξη της κακοκαιρίας ισχύουν όσα έχουμε αναφέρει στο έκτακτο δελτίο με την επισήμανση οτι η Αττική θα μπεί σε πολύ έντονα φαινόμενα την νύχτα της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου και όχι από το απόγευμα της Παρασκευής όπου θα μππούν τα υπόλοιπα τμήματά της . Σχετικά με την Ευβοια,  πρέπει να σημειώσουμε οτι  οι πιθανότητες για πολύ έντονα φαινόμενα λιγοστεύουν καθώς όλο το σύστημα δείχνει την τάση να κινηθεί νοτιότερα.

Αυτά προς το παρόν. Να παρακολουθείτε το Twitter της ΕΜΥ , του ΕΜΚ και το προσωπικό μου. Οι 140 χαρακτήρες του μας αρκούν για να τονίσουμε κάποια πράγματα .

Σας ευχαριστούμε.

Θοδωρής Ν. Κολυδάς

Visited 1 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *