TOP STORIES TOP VIDEOS Web TV Αρθρογραφια Κοινωνία Προγνώσεις

Τα “τρελά UFO” που σπάνε το φράγμα του ήχου

Υπάρχουν πράγματα που με την πρώτη ματιά καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι φυσικά φαινόμενα  και αποτελούν απλά κατασκευάσματά μας . Σίγουρα δεν προέρχονται από τους …εξωγήινους επισκέπτες μας, αλλά με την πρώτη ματιά τα φαινόμενα αυτά αδυνατούμε να τα ερμηνεύσουμε και τα παραπέμπουμε σε αυτούς !

Αν είχαμε τη δυνατότητα να ακούσουμε και τον ήχο από το πρωτότυπο video θα ακούγαμε πιθανόν και “βροντές” . Τότε το μυαλό μας θα πήγαινε οτι πρόκειται για ένα φαινόμενο όπου το αντικείμενο που το προκαλεί σπάει το φράγμα του ήχου.  Άλλωστε ένα από τα πιο σημαντικά κατορθώματα σε αυτή την κούρσα ταχύτητας του ανθρώπου τον περασμένο αιώνα ήταν το σπάσιμο του φράγματος του ήχου, όπου διάφοροι πιλότοι προσπάθησαν να το σπάσουν και να πετάξουν υπερηχητικά αλλά αντιμετώπισαν μεγάλη αντίσταση από τον αέρα, αρκετές φορές με τραγικά αποτελέσματα. Ο πρώτος πιλότος που τα κατάφερε ήταν ο Αμερικανός Chuck Yeager το 1947.

Τι μας παρουσιάζει όμως αυτό το video το οποίο για πρώτη φορά είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο στις 9 Δεκεμβρίου του 2009 και το φαινόμενο παρουσιάστηκε στη Νορβηγία ;

Πρόκειται για ένα αεροπλάνο που στροβιλίζεται ή είναι κάτι άλλο;

Τα ίδια ερωτήματα εκφράζει και το πλήθος των ατόμων που εμφανίζονται στο αμέσως επόμενο video , όπου το φαινόμενο ήταν ορατό φωτογραφήθηκε και τραβήχτηκε βίντεο από τη βόρεια Νορβηγία και τη Σουηδία. Η σπείρα που βλέπετε αποτελείται από μια μπλε ακτίνα φωτός με μια γκριζωπή σπείρα που προέρχεται από το ένα άκρο της.

Το φως μπορούσε να φανεί σε όλο το Trøndelag στα νότια (οι δύο κόκκινες κομητείες στο χάρτη στα δεξιά) και σε όλες τις τρεις βόρειες κομητείες που συνθέτουν τη Βόρεια Νορβηγία,  καθώς και από τη Βόρεια Σουηδία  και διήρκεσε για 10 λεπτά.  Σύμφωνα με πηγές, έμοιαζε με μπλε φως που έβγαινε πίσω από ένα βουνό, σταμάτησε στον αέρα και άρχισε να σπειροειδώς να στέφεται προς τα έξω.

Πολλοί το συνδύασαν και με την επικείμενη επίσκεψη του Ομπάμα .

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Ένα παρόμοιο, αν και λιγότερο θεαματικό γεγονός είχε επίσης συμβεί στη Νορβηγία τον προηγούμενο μήνα στις 3 Νοεμβρίου 2009

Γεγονός είναι οτι εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις είχε δεχτεί το Νορβηγικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο καθώς οι κάτοικοι ήθελαν να μάθουν τι ήταν αυτό που έβλεπαν. Ο Νορβηγός αστρονόμος Knut Jørgen Røed Ødegaard επεσήμανε ότι η περιοχή στην οποία παρατηρήθηκε το φως ήταν εξαιρετικά μεγάλη, καλύπτοντας όλη τη Βόρεια Νορβηγία και το Trøndelag.  Υποστήριξε ότι θα μπορούσε να ήταν μια σπάνια παραλλαγή Northern Lights που ωστόσο ο ίδιος δεν είχε ξαναδεί ποτέ του

Οι  λάτρεις των UFO άρχισαν αμέσως να εικάζουν αν αυτό το εναέριο φως θα μπορούσε να είναι απόδειξη της εξωγήινης νοημοσύνης που προτείνει, μεταξύ άλλων, ότι θα μπορούσε να ανοίξει σκουληκότρυπα ή αν υπήρχε σύνδεση του γεγονότος αυτού με τα πρόσφατα πειράματα υψηλής ενέργειας που πραγματοποιήθηκαν στο Large Hadron Collider στην Ελβετία.

Η ΕΞΗΓΗΣΗ- ΤΟ UFO ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑΣ …ΤΡΕΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ !

Όπως θα δείτε αναλυτικά παρακάτω και τα δύο γεγονότα είχαν οπτικά χαρακτηριστικά αποτυχημένων πτήσεων των ρωσικών πυραύλων (RSM-56 Bulava SLBM) ,  καθώς την επόμενη μέρα μετά το γεγονός το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε   ότι ένα τέτοιο γεγονός είχε λάβει χώρα στις 9 Δεκεμβρίου.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Η επίσημη θέση των Ρώσων  στις 10 Δεκεμβρίου 2009, μέσω του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ήταν ότι επρόκειτο για μια δοκιμή πυραύλων Bulava η οποία είχε αποτύχει. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, “Τα πρώτα δύο στάδια του πυραύλου λειτούργησαν κανονικά, αλλά υπήρχε τεχνική δυσλειτουργία στο επόμενο τρίτο στάδιο της τροχιάς.”

Ο Ρώσος αναλυτής άμυνας Pavel Felgenhauer δήλωσε στο AFP ότι “τέτοια φώτα και σύννεφα εμφανίζονται από κατά καιρούς όταν ένας πύραυλος αποτυγχάνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας … ”  Πριν από τη ρωσική δήλωση, ο Jonathan McDowell, ένας αστροφυσικός στο Κέντρο Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, είχε ήδη αναφέρει  ότι αυτό θα έπρεπε να συνέβη στο τρίτο στάδιο εκτόξευσης του ακροφυσίου του πυραύλου,  το οποίο υπέστη ζημιά, προκαλώντας την έξοδο της εξάτμισης στο πλάι .  Να κλείσω με την πληροφόρηση οτι ανάλογα φαινόμενα παρουσιάζονται και κατά τις εκτοξεύσεις διαστημικών οχημάτων και πυραύλων και το γνωρίζουν πολύ καλά οι αστροφυσικοί και όσοι εργάζονται στα κέντρα εκτόξευσης δορυφόρων .

 

Visited 225 times, 1 visit(s) today
0Shares

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *