TOP STORIES TOP VIDEOS Αρθρογραφια Προγνώσεις

Διατηρείται μέχρι και την Κυριακή ο άστατος καιρός με τοπικά έντονα φαινόμενα

Το ανώτερο χαμηλό στην στάθμη των 500 hPa  που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στα Βαλκάνια  έχει εξασθενήσει τον αντικυκλώνα που συνήθως έχουμε αυτή την εποχή στα ΒΔ Βαλκάνια και έτσι οι άνεμοι είναι πολύ εξασθενημένοι (απουσία μελτεμιών εφόσον δεν υπάρχει ο συνήθης συνδυασμός του με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο) . Παράλληλα οι ασυαθείς αέριες μάζες του χαμηλού που το συνοδεύουν,  προκαλούν έντονα φαινόμενα κυρίως στη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Τα πιό έντονα φαινόμενα θα εικδηλωθούν από το απόγευμα του Σαββάτου έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής  καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα το  ανώτερο χαμηλό και οι ψυχρές του μάζες θα βρίακονται ακριβώς πάνω απο την χώρα μας , όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο .

Παρακάτω δίνουμε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων ανά ώρα έως και το βράδυ της Κυριακής

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Το Σάββατο κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια και, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες
νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη Θράκη και τα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπερνά στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή τις πρωινές ώρες θα επηρεαστεί η Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες με τοπικές
βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.  

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες
στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και όμβρους στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σαλλάξει σημαντικά .
Απο τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος , η θερμοκρασία θα ανέβει και το μελτέμι στο Αιγαίο θα φτάνει τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *