TOP STORIES TOP VIDEOS Αρθρογραφια Περιβάλλον & Ενέργεια

Η παράξενη κόκκινη λίμνη Koyashske

Η λίμνη Koyashske βρίσκεται στη νότια ακτή της χερσονήσου του Κερτς στην Κριμαία και χωρίζεται από τη Μαύρη Θάλασσα με μια λεπτή λωρίδα γης. Αποτελεί ένα από τα ασυναγώνιστα θαύματα της χερσονήσου της Κριμαίας. Υπάρχουν πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά για τα οποία ξεχωρίζει η λίμνη. H αλμυρή λίμνη στην Κριμαία μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας και τα κόκκινα νερά της δημιουργούν ένα απόκοσμο τοπίο ολόγυρα.

Η λίμνη Koyashske θεωρείται η πιο αλμυρή στην Κριμαία  καθώς ένα λίτρο νερού περιέχει 350 γραμμάρια αλατιού!  Ως εκ τούτου, οι ντόπιοι χρησιμοποιήθηκαν για να εξάγουν αυτό το δημοφιλές ορυκτό εδώ. Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της λίμνης είναι οι ιδιότητες αλλαγής χρώματος που εξαρτώνται από την εποχή. Όταν είναι ζεστό, το νερό είναι ροζ χρώματος – δημιουργώντας φανταστικό τοπίο σε αντίθεση με τις άσπρες ακτές και τα γαλάζια νερά της Μαύρης Θάλασσας.

Ο κύριος λόγος για ένα τόσο ασυνήθιστο χρώμα της λίμνης είναι τα μικροσκοπικά φύκια που ζουν εκεί. Περιέχουν ένα ειδικό ερυθρό χρωστικό στη δομή τους που δίνει στο νερό ένα τόσο χαρακτηριστικό χρώμα.  Τα φύκια που παράγουν β-καροτένιο.

Όσο πιο ξηρός είναι ο καιρός, τόσο πιο θεαματικό τοπίο δημιουργείται στη λίμνη Koyashskoe. Το διακριτικό χρώμα του νερού γίνεται πιο κορεσμένο. Επομένως το νερό εξατμίζεται, το αλάτι στεγνώνει και οι πέτρες καλύπτονται με μικρούς κρυστάλλους που προεξέχουν από την επιφάνεια της λίμνης. Στα περιθώριά της λίμνης  εμφανίζεται το λευκό περίγραμμα του αλατιού που απλώνεται και καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια της λίμνης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η λίμνη έχει έντονη ομοιότητα με το τοπίο του Άρη.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Είναι περίεργο το γεγονός ότι η λίμνη είναι αρκετά μικρή: έχει μήκος μόλις 4 χλμ και πλάτος 2 χλμ. Επιπλέον, το μέγιστο βάθος της είναι μόλις ένα μέτρο.

Σημερινή δορυφορική εικόνα με την λίμνη στα δεξιά (παρατηρείστε ότι υπάρχουν και άλλες λίμνες με διαφορετικά χρώματα)

Εκτός από τις ομορφιές των τοπίων, η λίμνη Koyashske είναι γνωστή ως πηγή θεραπευτικών ιδιοτήτων από την λάσπη  καθώς υπάρχουν αποθηκευμένα στον πυθμένα της λίμνης εναποθέσεις λάσπης που υπολογίζονται στα 1,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Εκτός από τους φυσικούς πόρους, η λίμνη Koyashske διαθέτει και άλλους θησαυρούς. Κατά την αρχαιότητα, η αρχαία πόλη Kimmerik βρισκόταν στην επικράτειά της. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα όπως ακρόπολη, αμυντικά τείχη, βωμοί, ιερά, αρχαία υδραγωγεία, πηγάδια που φέρουν ιστορικές μαρτυρίες για την πόλη.Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, που μας δίνει τις πρώτες πληροφορίες για την περιοχή, πρώτοι κάτοικοι της Κριμαίας υπήρξαν οι Κιμμέριοι, λαός που κατοικούσε στον Καύκασο. Ένα παρακλάδι των Κιμμερίων υπήρξαν οι Ταύροι, ένα βαρβαρικό φύλο, που μισούσε τους Έλληνες και τους σκότωνε, όπου τους έβρισκε. Πάντως, από τους Ταύρους πήρε το πρώτο της όνομα η Κριμαία, ενώ στην περιοχή αυτή εκτυλίσσονται δύο από τις τραγωδίες του Ευριπίδη, η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και η «Ιφιγένεια εν Ταύροις».

Τον 6ο αιώνα π.Χ. είχαμε τον πρώτο αποικισμό της περιοχής από Έλληνες της Μικράς Ασίας, ενώ τον επόμενο αιώνα δημιουργήθηκε γύρω από την Αζοφική Θάλασσα το ελληνικό βασίλειο του Κιμμερίου Βοσπόρου, που άκμασε έως τον 2ο αιώνα π.Χ. Όμως, η πίεση που του ασκούσαν οι Σκύθες το εξασθένισαν και το 114 π.Χ. τέθηκε υπό την προστασία του βασιλιά του Πόντου, Μιθριδάτη ΣΤ’.

Η παλαιότερη πόλη της χερσονήσου της Κριμαίας βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Κερτς. Οι αρχαιολογικές μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι ζούσαν στη γη εδώ πριν 100.000 χρόνια, και οι επιστήμονες βρήκαν ένα τεράστιο δόντι στο κέντρο του Κερτς. Για το Κερτς η  πραγματική ιστορία της πόλης ξεκίνησε τον 7ο αιώνα π.Χ.  όταν οι Έλληνες εξερευνητές που κυριάρχησαν στις γειτονικές περιοχές ίδρυσαν ενεργά νέες αποικίες στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου. Ένας από αυτούς ήταν ο οικισμός του Panticapaeum  βρισκόταν σε ένα λόφο – το όρος Μιθριδάτης, και περιβαλλόταν από άλλους, λιγότερο διάσημους οικισμούς. Στη συνέχεια, όλοι συγχωνεύτηκαν, σχηματίζοντας την αστική ζώνη του σύγχρονου Κερτς.

Πηγή : https://goodhotels.ru/en/drevnie-goroda-v-krymu-vekov-kak-ranshe-nazyvalsya-krym-kak-menyalos-nazvanie/

Visited 46 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *