TOP STORIES TOP VIDEOS Web TV Αρθρογραφια Κοινωνία

Επιχειρηματικότητα στις μέρες του κορωνοϊού

Μια τεχνολογική εταιρεία έχει εφεύρει ένα φορητό μηχάνημα με υπεριώδη ακτινοβολία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστείρωση στις ιατρικές μάσκες, καθιστώντας τις επαναχρησιμοποιήσιμες Λένε ότι αυτό θα βοηθήσει εκείνους που είναι δυσαρεστημένοι με την εβδομαδιαία αναλογία να δίνονται μόνο δύο μάσκες ανά άτομο. Οι άνθρωποι φαίνονται πρόθυμοι να περιμένουν για ώρες για να πάρουν την εβδομαδιαία ποσόστωσή τους από δύο μάσκες. Αλλά τώρα ένα αντιμικροβιακό προϊόν έχει εφευρεθεί που υπόσχεται -όπως ισχυρίζονται – να κάνει μια μάσκα επαναχρησιμοποιήσιμη.
Πατάτε απλά το κουμπί για να ενεργοποιήσετε την υπεριώδη ένδειξη LED. Ο εφευρέτης του ισχυρίζεται ότι γίνεται μια γρήγορη αποστείρωση. Μια γρήγορη σάρωση μίας επαναχρησιμοποιούμενης μάσκας την κάνει  τόσο καλή όσο και τη νέα. Ισχυρίζεται οτι με τη μέθοδο αυτή θα σκοτωθούν το 99% των μικροβίων πάνω στην επιφάνεια, όταν την κρατάμε ένα εκατοστό μακριά μας , για ένα δευτερόλεπτο. Έχει αποδειχθεί πάντως οτι οι οτι ακτίνες από τα 200 έως τα 280 νανόμετρα μπορούν να καταστρέψουν το DNA και το RNA των βακτηρίων και των ιών, καθιστώντας τα αδύνατον να αναπαραχθούν, αποστειρώνοντας αποτελεσματικά το όποιο αντικείμενο.
Η έμφαση δίνεται στην αποστείρωση της επιφάνειας του εσωτερικού στρώματος της μάσκας. Μπορεί να σκοτώσει τα μικρόβια που σχετίζονται με τη στοματική κοιλότητα. Και θεωρητικά μπορεί να σκοτώσει και μικρόβια που έχουν εισπνευθεί από το περιβάλλον και μπαίνουν στη μάσκα. Δείτε το βίντεο 

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Πάντως όσα και να λεει το σχετικό βίντεο σε γενικές η υπεριώδης ακτινοβολία έχει πολύ μικρή διεισδυτική
ικανότητα και δε χρησιμοποιείται για την αποστείρωση ιατρικών αντικειμένων ή φαρμακευτικών σκευασμάτων
Η κύρια εφαρμογή της είναι η ελάττωση της μόλυνσης του αέρα και των επιφανειών σε ειδικούς χώρους εργασίας
(π.χ. χώρους ασηπτικής παρασκευής)  Έχει επίσης εφαρμοσθεί για την αποστείρωση νερού που θα χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή στείρων φαρμακευτικών προϊόντων

Δείτε όμως και περισσότερες εφαρμογές αποστείρωσης

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Η κυριότερη πηγή γ ακτινοβολίας που χρησιμοποιείται στην αποστείρωση είναι σήμερα το ραδιοϊσότοπο 60 Co Η ακτινοβολία β που χρησιμοποιείται στην αποστείρωση παράγεται με επιτάχυνση ηλεκτρονίων σε πολύ υψηλές ταχύτητες μέσα σε ειδικές συσκευές που ονομάζονται επιταχυντές ηλεκτρονίων (γραμμικοί και οι Van de Graaff)  Ο μηχανισμός δράσης δημιουργεί ως άμεσες ενέργειες την βλάβη στο DNA.

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !

Το καταπληκτικό είναι ότι την πατέντα  με την υπεριώδη ακτινοβολία την είχε ΗΔΗ προτείνει σε ΠΤΥΧΙΑΚΗ του, φοιτητής ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , ο οποίος έθετε υψηλότερα στάνταρ με μεγαλύτερους χρόνους για πιό σωστή αποστείρωση . Μήπως εάν στην χώρα μας αξιοποιούσαμε άμεσα το επιστημονικό προσωπικό και στο μέλλον δημιουργούσαμε ΑΜΕΣΟΥΣ δεσμούς με την παραγωγή βιοτεχνολογίας θα μπορούσαμε να δημιουργούσαμε και εμείς ανάλογες δράσεις ;

Δείτε παρακαλώ την εργασία .

Θερμά συγχαρητήρια σε εκείνον και στους καθηγητές του . Μπράβο !

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.53 MB]

 

Visited 8 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *