TOP STORIES TOP VIDEOS Web TV Αρθρογραφια Κοινωνία

Η πρόγνωση του καιρού για το εορταστικό τριήμερο

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Ο καιρός θα είναι σύμμαχος σε στεριά και θάλασσα για το εορταστικό τριήμερο . Θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές τη Καθαρά Δευτέρα στα ΒΔ . Περισσότερα φαινόμενα Τρίτη και Τετάρτη . Οι άνεμοι το εορταστικό τριήμερο θα  πνέουν με μέγιστη ένταση τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη.

Βρείτε ένα σημείο χωρίς κτήρια, δέντρα, κολώνες, καλώδια της ΔΕΗ και δρόμους. Εάν μένετε στην πόλη υπάρχουν διάφορα σημεία, όπου οι δήμοι διοργανώνουν Κούλουμα και στους οποία μπορείτε να πετάξετε το χαρταετό . Η Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και το Άλσος Στρατού είναι ιδανικές τοποθεσίες .

Στο πέταγμα του χαρταετού, χρειάζεται είτε να πάρετε φόρα (αφού τον έχετε ακουμπήσει κάτω) ή να τον σηκώσετε απότομα από το έδαφος. Όλες αυτές οι τεχνικές είναι αποδοτικές. Μπορείτε όμως να κάνετε το παιδί σας βοηθό στο πέταγμα, βάζοντάς το να κρατήσει πάνω από το κεφάλι του τον χαρταετό ( να μη του φωνάζετε όμως 🙂  ) .

Με το που πετάξει ο χαρταετός, αφήστε σχοινί για να φτάσει ψηλά και στη συνέχεια φροντίστε να κρατάτε το σχοινί άνετο στα χέρια σας. Αγοράστε αρκετή «καλούμπα» εάν θέλετε ο αετός σας να φτάσει αρκετά ψηλά. Καλό θα ήταν να έχετε προμηθευτεί ένα ζευγάρι γάντια καθώς όταν ο χαρταετός ανέβει ψηλά, το σχοινί μπορεί να κάψει τα χέρια σας.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών

Visited 5 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *