TOP STORIES Αρθρογραφια Κοινωνία Μετεωρολογία και Κλίμα Περιβάλλον & Ενέργεια

Κοπή πίτας του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ).

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 έγινε η κοπή πίτας του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών ( ΙΔΑΦΚ) στον χώρο του Κεντρικού Αμφιθεάτρου του Υπουργείου Μεταφορών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Τιμητικής Πλακέτας σε όσους συνέβαλαν στο έργο του Ινστιτούτου και των Εθελοντικών Οργανώσεων , ειδικά σε θέματα εκπαίδευσης σχετικά με την Πολιτική Προστασία . Δόθηκαν Πιστοποιητικά Βεβαίωσης των Συμμετεχόντων στο *Συνέδριο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2019», της Άσκησης ΠΥ Κορωπίου «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2019»*, των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Επιτυχόντων του Σχολείου Εκπαίδευσης Υγρού Στοιχείου Επιβίωσης Έρευνας Διάσωσης – Πάτρας & Γλυφάδας ΣΕΥΣΕΕΔ 2019, του Σχολείου ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ  ΚΑΤΑΔΥΣΗ,  των ασκήσεων “ΉΦΑΙΣΤΟΣ 2019”, στο Γηροκομείο Αθηνών και στα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής.

Φέτος το ΙΔΑΦΚ έκλεισε ένα χρόνιο λειτουργίας με πάρα πολλές δράσεις ειδικά στον χώρο της εκπαίδευσης Όπως είναι γνωστό το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ αποτελεί μια καινοτόμο δράση καθώς παρέχει Εκπαιδευτική και Πιστοποιημένη ΔΩΡΕΑΝ Κατάρτιση των συμμετεχόντων Πολιτών όλων των ηλικιών, Στελεχών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων εν ενεργεία και μη, καθώς επίσης Ευπαθών Ομάδων από Εξειδικευμένο Επιστημονικό Προσωπικό και Εκπαιδευτές Ατόμων με Αναπηρία πιστοποιημένους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης -Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ -ΕΟΠΠΕΠ.

Το Ι.Δ.Α.Φ.Κ. πλαισιώνεται από Επιστημονικό Προσωπικό Πιστοποιημένων Εισηγητών, Εκπαιδευτών, Εμπειρογνωμόνων, Ειδικών Αξιολογητών & Διευθυντών Υγείας του Ε.Κ.Α.Β. της ERC & Ecosep, Εκπαιδευτές Ενόπλων Δυνάμεων, Εκπαιδευτές και Εισηγητές Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτές Σχολών Ναυαγοσωστικής, ενώ φιλοδοξεί να συμβάλει προς την κατεύθυνση συνεργασίας με κατάλληλους Φορείς προτείνοντας ένα εννοιολογικό πλαίσιο ανάλυσης των καινοτόμων παραγόντων σε εκπαιδευτικές δράσεις. Επιπρόσθετα, Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου όπως και διακεκριμένοι καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων, αλλά και Έλληνες καθηγητές, συμπληρώνουν το δυναμικό του Επιστημονικού Προσωπικού Στελέχωσης της εκπαίδευσης.
Κατά ην διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν μεταξύ άλλων και ο καθηγητής Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Δημήτριος Εμμανουλούδης, ο οποίος είναι παράλληλα και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις δράσεις του οποίου συμμετέχω και εγώ. Τιμητική διάκριση δόθηκε και στον συντάκτη του άρθρου , που θέλω να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου την Πρόεδρο κ. Ξένια Γεωργιάδου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου , για την τιμή που απέδωσαν προς το πρόσωπό μου και εμμέσως προς την ΕΜΥ.
Ευχομαι καλή συνέχεια στο έργο του Ινστιτούτου και όλων των Εθελοντικών Οργανώσεων, τα οποία αξίζει να στηριχτούν από την πολιτεία και τους πολίτες. Από όλους μας!  Καλή χρονιά .
Θ.Ν. Κολυδάς
Visited 32 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *