TOP STORIES Αρθρογραφια Κοινωνία

Εκδήλωση της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας 2020

Το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου 2020, μετεωρολόγοι από την ΕΜΥ, τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας μας , συμμετείχαμε στην εκδήλωση της κοπής της πίτας της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας ( ΕΜΤΕ ) . Την πίτα την έκοψε ο Πρόεδρος της Εταιρείας , καθηγητής κ. Παναγιώτης Νάστος ο οποίος προήδευσε και της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας,  η οποία προηγήθηκε της κοπής της πίτας . Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήσαμε τρέχοντα και μελλοντικά θέματα που αφορούσαν την Ε.ΜΤ.Ε.

Οσοι παραβρεθήκαμε στην εορταστική εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε στο ανανεωμένο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που στεγάζεται στο κτήριο που είναι γνωστό στους περισσότερους ως “Οικία Κλεάνθους” ή “Παληό Πανεπιστήμιo” στην οδό Θόλου 5, στη Πλάκα, μετά το πέρας της κοπής της πίτας,  απολαύσαμε την εξαιρετική  ομιλία του Καθηγητή Βυζαντινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, κ.Μιχάλη Κακούρου. Ο κύριος Κακούρος ανέπτυξε το θέμα  “Μετεωρολογία στο Βυζάντιο” και με την ομιλία του μας οδήγησε πάνω στις «γέφυρες» της Επιστήμης της Μετεωρολογίας οι οποίες μας συνδέουν με τον Αριστοτέλη και το Βυζάντιο και εκτείνονται μέχρι τις μέρες μας .

Ιδιαίτερη χαρά αισθάνθηκα προσωπικά  γιατί συνάντησα και μίλησα με παλιούς συναδέλφους και δασκάλους μου , οι οποίοι διετέλεσαν πρώην Διευθυντές του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου , όπως ο κ. Δημήτρης Ζιακόπουλος , ο κ. Νίκος Πρεζεράκος , η κ. Ελένη Πρεζεράκου , καθώς και ο κύριος Άγγελος Κακούρος , τον οποίο μάλιστα είχα να δώ από το 1992 , δηλαδή από την χρονιά που αποχώρησε από την ΕΜΥ !

Μετά την εκδήλωση,  μια ομάδα από τους μετεωρολόγους κατηφορήσαμε τα στενά της Πλάκας και ήπιαμε ένα κρασάκι σε μεζεδοπωλείο της περιοχής.

Και του χρόνου !!!

 

Visited 27 times, 1 visit(s) today
0Shares

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *