Αρθρογραφια Κοινωνία

CivilAttica-Application για κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android

Ενημερωνόμαστε και προστατευόμαστε:

CivilAttica: ℹ️ Πιλοτική εφαρμογή (application) για κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android (κινητά τηλέφωνα, tablet κ.ά.) της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

Εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, η εφαρμογή αναπαράγει ως έχει (αυτούσιο) στην ιστοσελίδα των δύο φορέων i) το κείμενο των καθημερινών τακτικών προγνώσεων δύο (2) ημερών της ΕΜΥ (και των έκτακτων όταν υπάρχουν – Δελτία ΕΔΕΚ και ΕΔΕΚΦ) και ii) τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατά την αντιπυρική περίοδο), με ενημέρωση του χρήστη για την προέλευση των πληροφοριών. Περαιτέρω η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής, να έχει πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό και ανακοινώσεις με οδηγίες αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές καθώς και να μπορεί να καλέσει (μέσω κινητής τηλεφωνίας) τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης. Οι ενημερώσεις για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες από την ΕΜΥ και ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που αναρτάται αφορούν όλη την επικράτεια της χώρας.

Η εφαρμογή περιέχει πλέον και ανακοινώσεις από το λογαριασμό Twitter της Περιφέρειας Αττικής (@perattikis) που αφορούν την πολιτική προστασία και την ενημέρωση των πολιτών.

Η εφαρμογή βρίσκεται αναρτημένη στο GooglePlayStore στον σύνδεσμο:
🔗 https://play.google.com/store/apps/details…

ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν από όποιον πολίτη επιθυμεί, «κατεβάζοντάς» την σε κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.

Visited 3 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *