TOP STORIES TOP VIDEOS Web TV Αρθρογραφια Κοινωνία Προγνώσεις

Ένας ιστορικός χιονιάς-Ξέρετε ότι σαν σήμερα 12 Δεκεμβρίου του ….

Ξέρετε ότι σαν σήμερα 12 προς 13 Δεκεμβρίου του 2001 ξεκίναγε ένας ιστορικός χιονιάς για όλη τη χώρα , σε μια χρονιά όπου ο Δεκέμβριος ήταν ένας από τους ψυχρότερους των τελευταίων 50 ετών . Οι ασπρόμαυρες δορυφορικές φωτογραφίες παίρνουν χρώμα από τις όμορφες αναμνήσεις μας , αν και οι χιονιάδες πάντα μας “ταλαιπωρούσαν” εργασιακά .

Στην Αθήνα από τις 2 εως 15 Δεκεμβρίου  η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 8 βαθμούς και στο Ελληνικό τους 11 .

Η κορύφωση αυτού του πολύ ψυχρού μήνα ήταν από τις 14 εως 17 Δεκεμβρίου όπου η Βόρεια και Κεντρική χώρα επηρεάστηκε από μια εντονότατη κακοκαιρία .

Το χαμηλό που βλέπετε από τις 12 Δεκεμβρίου βάθυνε και ξεκίνησε η έντονη ψυχρή εισβολή από την Ανατολική Ευρώπη

Τα πρώτα προγνωστικά δεν έδιναν τόσο σοβαρή ψυχρή εισβολή και αν θυμάμαι καλά, στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα προβλέπαμε χιονόνερο ή βροχή μέσα στη πόλη και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα του νομού. Ολα αυτά την Τετάρτη. Ωστόσο την επόμενη μέρα, καθώς δημιουργήθηκε ένα χαμηλό στα νότια της χώρας η σύγκλιση των μαζών ανέτρεψε τα δεδομένα και ολόκληρη η πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν ντυμένη στα λευκά.

Όλοι αναγκάστηκαν να κινούνται ακόμη και με αντιολισθητικές αλυσίδες στο κέντρο της πόλης, κυρίως στα στενά ενώ το αεροδρόμιο Μακεδονία είχε παραλύσει. Tα σχολεία έμεινας κλειστά στον νομό για 5 περίπου μέρες. Ο χιονιάς εκείνος είχε επηρεάσει και την υπόλοιπη Ευρώπη . Στην εφημερίδα “το ΒΗΜΑ” είχα κάνει ανάλυση εκείνης της κακοκαιρίας λίγες μέρες μετά . Μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ με την  συνέντευξη στην δημοσιογράφο κ. Αμαλία Βεβελάκη εδώ.

Οι αναμνήσεις βέβαια μας φέρνουν στο νου και το κεντρικό δελτίο του Mega . Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί με τα όμορφα χειμωνιάτικα πλάνα από το ρεπορτάζ

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

 

Visited 3 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *