TOP VIDEOS Αρθρογραφια Μετεωρολογία και Κλίμα Προγνώσεις

Η πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή θα είναι πρόσκαιρη

Πολύ συχνά αυτή την περίοδο την μεταβολή προς αλλαγή του καιρού «μηνάει» κάθε χρόνο στο λαό η γιορτή του αγίου Μηνά, στις 11 Νοεμβρίου, ενώ από σήμερα στη γιορτή του αγίου Αντρέα, το κρύο πραγματικά «αντριεύει». Στις αρχές, του Δεκέμβρη έχουμε τα «Νικολοβάρβαρα» οπότε «κάνει νερά και χιόνια» όπως λέει ο λαός μας, ενώ οι ναυτικοί συμπληρώνουν: «Τ’ αϊ-Νικολοβάρβαρα, κατεβασιές και χιόνια, μπουράσκας και τελώνια». Κάτι τέτοιο  δεν φαίνεται να γίνεται ακριβώς στη χώρα μας. Η πτώση της θερμοκρασίας  θα έρθει , αλλά  θα είναι παροδική , ενω οι πολλές βροχές βρίσκονται ακόμη σε αναμονή.

Η “πολυπόθητη” πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από αύριο, με ένα πρώτο κύμα που έρχεται από την Ανατολική Ευρώπη. H πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει περισσότερο αισθητή στη κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα .

Οι δύο παραπάνω χάρτες αναφέρονται στην στάθμη των 850 hPa -περίπου σε υψόμετρο 1500 μέτρων- στάθμη από την οποία οι μετεωρολόγοι μπορούν να προσδιορίσουν τις μεταβολές της θερμοκρασίας στην επιφάνεια.

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρατηρήσετε την μεταβολή της θερμοκρασίας για το επόμενο δεκαήμερο όπου μπορείτε να διακρίνετε και το δεύτερο κρύο κύμα της ερχόμενης Τετάρτης .

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Σχηματικά παρακάτω έχουμε τονίσει αυτή τη δεύτερη ψυχρή εισβολή .

Συνολικά η πτώση της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος θα είναι της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου.  Απο τους σημερινούς 17 βαθμούς της Φλώρινας τους 16 της Καστοριάς και τους 17 της Κόνιτσας θα πάμε σε μονοφήφιες τιμές με βάση τα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (MIN-MAX)

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ TEΤΑΡΤΗΣ (MIN-MAX)

Αξίζει να σημειώσουμε οτι στην Γενική Πρόγνωση 3-7 ημερών της ΕΜΥ γίνεται αναφορά οτι την Τετάρτη δεν θα λείψουν και τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)

Από την Τετάρτη και μετά η θερμοκρασία και πάλι θα ανέβει , όχι όμως στα επίπεδα των θερμοκρασιών που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες και θα έχουμε τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια κυρίως τμήματα.

Δείτε την πορεία της θερμοκρασίας στην περιοχή μας στη στάθμη των 850 hPa.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

 

Visited 50 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *