Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο ( από 14 Απριλίου 2019)

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός και την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας  ηπειρωτικής κυρίως χώρας με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στο υπόλοιπο διάστημα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και διάυγεια στην ατμόσφαιρα . Κατά τα άλλα οι θερμοκρασίες αν και θα πέσουν λίγο θα είναι καλές για την εποχή και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μπ στα νότια.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης οργανώνεται ένα ισχυρό βαρομετρικό υψηλό (αντικυκλώνας) το οποίο αποτρέπει τα χαμηλά του Ατλαντικού να κινηθούν ανατολικότερα . Στην περιοχή μας για μια εβδομάδα ακόμα θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με τα αβαθή βαρομετρικά χαμηλά  . Η τάση όμως για νότια κίνηση του αντικυκλώνα μας προδιαθέτει για πιο ευσταθή κυκλοφορία και τα νέα για τις ημέρες του Πάσχα είναι μάλλον ευχάριστα , αν και δεν υπάρχουν ακόμη σαφή προγνωστικά στοιχεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *