Uncategorized

Η εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο video (από 22 Φεβρουαρίου 2019 )

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται την Παρασκευή από τα βόρεια καθώς το ψυχρό μέτωπο που βρίσκεται στα βόρεια Βαλκάνια θα κινηθεί νοτιότερα και θα προκαλέσει βροχές καταιγίδες και χιόνια που θα επεκταθούν νοτιότερα . Το  Σαββατοκύριακο θα οργανωθεί ισχυρό χαμηλό στο νότιο Αιγαίο που θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 με 12 περίπου βαθμούς και θα έχουμε 8 με 9 και τοπικά ακόμη και 10 μποφόρ με  βοριάδες στο Αιγαίο και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο .

Επισημαίνουμε ότι θα έχουμε κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις το Σάββατο αρχικά στη Μακεδονία και τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και γρήγορα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της βορείας Αττικής), την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο, ενώ τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Από τη Θεσσαλία και βορειοτέρα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα .

Ειδικά για την Αττική, χιονοπτώσεις προβλέπονται το Σάββατο (23-02-2019) από το απόγευμα αρχικά στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και στα βόρεια όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές, σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας

Την Κυριακή θα συνεχιστούν  τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο που τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Ισχυρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές το Σάββατο (23-02-2019), που την Κυριακή(24-02-2019) θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τη Δευτέρα (25-02-2019) κατά τόπους στην Κρήτη . Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος την Κυριακή και τη Δευτέρα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *