Αρθρογραφια Μετεωρολογία και Κλίμα Προγνώσεις

Η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών για 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2018

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με την βοήθεια και την υποστήριξη όλων των Διευθύνσεων, στα πλαίσια της πληρέστερης ενημέρωσης κοινού,  ξεκινήσαμε στο Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο να εκδίδουμε νέα δελτία με περισσότερα οπτικοποιημένα δεδομένα, και video. Εφαρμόσαμε με άλλα λόγια το επαγγελματικό copy του  Fred Barnardμια εικόνα χίλιες λέξεις” (One Look Is Worth Thousand Words)  . Φανταστείτε λοιπόν, πόσες χιλιάδες λέξεις μπορεί να περιέχει ένα video…! Στη δορυφορική εισαγωγική φωτογραφία του άρθρου , παρατηρούμε οτι στην ανάλυση, ο στρόβιλος του χαμηλού που θα μας επηρεάσει έχει την τάση να κινηθεί ΒΑ και σε αυτό συγκλίνουν και τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα. Έτσι πλέον στις περιοχές με τα μεγάλα ύψη υετού προστίθενται με μεγάλες πιθανότητες οι Βόρειες Σποράδες καθώς και μέρος του Βορείου Αιγαίου.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Μεγάλα ύψη υετού εμφανίζονται στη Νοτιοδυτική χώρα , κυρίως στη Πελοπόννησο καθώς επίσης και τα νότια θαλάσσια τμήματα

Στο προηγηθέν 6ωρο μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου παρουσιάζονται αναλυτικά οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη υετού στη Πελοπόννησο.

Απο το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου παρουσιάζονται και πάλι οι περιοχές υετού (να βλέπετε τη λεζάντα για να κατανοήσετε το χρονικό διάστημα που αναφερόμαστε).

Στο προηγηθέν 6ωρο μέχρι και τις 18 ώρα τοπική του Σαββάτου παρουσιάζουμε με λεπτομέρεια (αλλά και με επιφυλάξεις) τα μεγαλύτερα ύψη υετού.

Οι επιφυλάξεις αναφέρονται, διότι ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε “προ των πυλών”, το χαμηλό εξακολουθεί να μην παρουσιάζει καλή προγνωσιμότητα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, ενώ η προγνωσιμότητα είναι καλή για Πελοπόννησο, Στερεά , Ευβοια και Θεσσαλία , στην Κρήτη και τις Κυκλαδες οι βροχές σε αυτό το “τρέξιμο” είναι λιγότερες.

Στον παραπάνω χάρτη, τα ύψη υετού είναι πολύ υψηλά στην Ανατολική Στερεά και την Ευβοια , καθώς επίσης στη Δυτική Αττική και το Πήλιο.

Απο το πρωί της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι το σύστημα παρουσιάζει εμμονή, με μεγάλα ύψη υετού κυρίως στην Εύβοια .

Το σύστημα έχει “αποφασίσει” μάλλον να κινηθεί καθαρά ΒΑ στροβιλιζόμενο- με το κέντρο του όμως εξασθενημένο στα 1005 hPa- αυτό και μόνο,  μας οδηγεί οτι υπάρχει η πιθανή τάση να επηρεαστεί το Βόρειο Αιγαίο και τα νότια τμήματα της Χαλκιδικής.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Κλείνοντας παραθέτουμε το παραπάνω βίντεο, όπου  μπορείτε να παρακολουθήσετε τις μέγιστες ριπές του ανέμου (σε Km/h) για όλο το Σαββατοκύριακο .

Μέσα στο Σάββατο και όποτε κριθεί αναγκαίο θα σας ενημερώσουμε και πάλι.

Visited 3 times, 1 visit(s) today
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *