Σε όλη τη χώρα την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και αργότερα στα δυτικά ηπειρωτικά και τοπικές καταιγίδες προς το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

O Τυφώνας στο Galveston του Τέξας το 1900 ( 8 Σεπτεμβρίου ) – Η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή 

Ο τυφώνας του 1900 έφτασε στην ξηρά στις 8 Σεπτεμβρίου του  1900, στο Galveston του Τέξας, στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Είχε ι άνεμους εντάσεως 145 μιλίων την ώρα (233 χλμ. / Ώρα) στην ξηρά, κάνοντάς τον μια καταιγίδα κατηγορίας 4 στη κατάταξη των τυφώνων Saffir-Simpson. Ήταν ο πιο θανατηφόρος τυφώνας στην ιστορία των ΗΠΑ και ο δεύτερος πιο «δαπανηρός»  τυφώνας στις Η.Π.Α με βάση την αξία του δολαρίου το 2005 (για να γίνει σύγκριση  το κόστος με εκείνο του τυφώνα Κατρίνα και άλλων).

Ο τυφώνας προκάλεσε μεγάλες απώλειες ζωής με αριθμό θανάτων μεταξύ 6.000 και 12.000 ανθρώπων . Ο επίσημος αριθμός που αναφέρθηκε στις εκθέσεις είναι 8.000, δίνοντας την καταιγίδα στον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ή τραυματισμών από όλους τους τυφώνες του Ατλαντικού, μετά τον Μεγάλο Τυφώνα του 1780 και τον Mitch του 1998. Ο τυφώνας του Γκάλβεστον του 1900 είναι μια από τις πιο θανατηφόρες φυσικές καταστροφές που έπληξαν ποτέ τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δεύτερη πιο θανατηφόρα καταιγίδα που χτύπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν ο τυφώνας του 1931 Okeechobee, που προκάλεσε περισσότερους από 2.500 θανάτους και τη θανατηφόρα θύελλα των τελευταίων χρόνων, ο τυφώνας Κατρίνα που κόστισε τη ζωή περίπου 1.800 ατόμων.

Ο τυφώνας συνέβη πριν ξεκινήσει η πρακτική της ανάθεσης επίσημων κωδικών ονομασιών σε τροπικές καταιγίδες, και ως εκ τούτου αναφέρεται συνήθως σε μια ποικιλία περιγραφικών ονομάτων. Χαρακτηριστικά ονόματα για την καταιγίδα περιλαμβάνουν τον τυφώνα του Galveston του 1900, τον Μεγάλο τυφώνα του Galveston  Αναφέρεται συχνά από τους ντόπιους του Galveston, όπως η Μεγάλη Θύελλα ή η Καταιγίδα του 1900.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *