Βελτιωμένος καιρός το επόμενο διήμερο ενω το Σάββατο θα έχουμε τοπικές βροχές στη Δυτική τη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε κανονικά- φθινοπωρινά- πλέον επίπεδα και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες  .

Το θέατρο της Μαρώνειας και το σωματείο Διάζωμα

Το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία του τέως Υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου και με την καθοριστική συμμετοχή τριών «οικογενειών» που αποτελούν τα συστατικά του στοιχεία: την οικογένεια της αρχαιολογικής κοινότητας (αρχαιολόγοι, αναστηλωτές, συντηρητές κλπ), την οικογένεια των καλλιτεχνών και των διανοουμένων της χώρας και την οικογένεια των τοπικών κοινωνιών (δήμαρχοι, περιφερειάρχες, πολίτες).

Το Σωματείο Διάζωμα και τα 500 περίπου μέλη του ξεκινά μεγάλη περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα και έχει ήδη προσκαλέσει τα μέλη στις εργασίες και στις παράπλευρες εκδηλώσεις της Ι΄ Γενικής Συνέλευσης που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 – 15:30 στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή και 19:30 – 20:30 στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας.

Το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας βρίσκεται στα νότια του ομώνυμου χωριού, στην τοποθεσία «Καμπάνα» του νομού Ροδόπης. Βρίσκεται μέσα στον οχυρωματικό περίβολο της αρχαίας Μαρώνειας και έχει τρεις οικοδομικές φάσεις. Το θέατρο κτίστηκε στην πρώιμη ελληνιστική περίοδο. Στην πρώτη ρωμαϊκή φάση οικοδομήθηκε η σκηνή και το προσκήνιο και καλύφθηκαν οι αποχετευτικοί αγωγοί. Στην τελευταία υστερορωμαϊκή φάση, η ορχήστρα μετατράπηκε σε αρένα. Η χωρητικότητά του έφθανε τους 1200 – 1300 θεατές.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα www.diazoma.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *